Реагування на критику в ЗМІ

Чернівецьке обласне управління лісового та мисливського господарства щодо інформації, оприлюдненої на телеканалі «Чернівецький промінь» 16.11.2015 р. в телепередачі «Чернівці сьогодні», повідомляє наступне.

  • За кількістю та обсягом незаконних рубок Чернівецька область займає останнє місце серед областей Карпатського регіону. Попри це, відсоток відшкодування заподіяної шкоди виявленими лісопорушниками найвищий серед так званих лісистих областей.
  • Більше 44% буковинських лісів є заповідними. Згідно з даними Державного агентства лісових ресурсів України, це найвищий показник заповідності в межах лісового фонду не тільки у Карпатах, а й по країні.
  • У Карпатському регіоні Чернівецька область має найвищий показник реалізації лісопродукції на один гектар, що свідчить про високу продуктивність праці на лісогосподарських підприємствах.
  • Державні лісогосподарські підприємства – це місце роботи для більше 3000 буковинців. Для них підприємства забезпечують належні умови праці та гідну її оплату. Середньомісячна зарплата працівників галузі сягає майже 4000 гривень.
  • Колективи лісгоспів постійно допомагають учасникам Антитерористичної операції. Вони збирають кошти, продукти харчування, одяг, медикаменти, засоби гігієни. Солдати мають можливість безкоштовно відпочити на базі ДП «Берегометське лісомисливське господарство». Значна частина власної автомобільної техніки передана лісгоспами в зону бойових дій. Підприємства забезпечують зону АТО лісоматеріалами і пиломатеріалами. Учасники АТО та їх сім’ї отримують дрова паливні.
  • Аукціонні торги з продажу необробленої деревини – основа прозорої конкуренції на ринку лісопродукції. Це підтверджує збільшення кількості бажаючих взяти участь в них у Чернівецькі області. Так, у вересні 2015 року участь в загальних торгах взяли 237 покупців, що у півтора рази більше, ніж рік тому.
  • Після 1 листопада 2015 року лісгоспи Чернівецького ОУЛМГ не експортували жодного кубометра ділової деревини у круглому виді! У зв’язку із прийняттям закону щодо мораторію на експорт круглого лісу підприємства нарощують власну переробку деревини.
  • Лісогосподарські підприємства за власний кошт утримують дороги лісогосподарського призначення. А 5% від ціни за кожен літр пального, яке купують для власної техніки підприємства, перераховується на утримання доріг загального користування.
  • Майже 110 мільйонів гривень – саме стільки заплатили лісгоспи Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства внесків до держаних цільових фондів та податків за 9 місяців поточного року. З цієї суми близько 45 мільйонів гривень податків отримала Чернівецька область.

 

0 коментарів

Автор публікації заборонив додавати коментарі