Сторожинецький лісгосп забезпечує АТОвців дровами на пільговій основі

Майже 20,5 тисяч кубометрів дров паливних. Саме стільки від початку 2015 року придбали жителі Сторожинеччини у державного підприємства «Сторожинецьке лісове господарство». У лісгоспі ажіотажу за дровами не спостерігають. Забезпечити твердим паливом встигають усіх бажаючих. У першу чергу подбали його постачання у заклади соціальної сфери. А це – дитячі садочки, школи, лікарні. Понад 1000 кубометрів на пільговій основі отримали учасники Антитерористичної операції та їх сім’ї.
— Лісгосп реалізовує дрова паливні переважно з таких деревних порід як бук та граб. Вони найкраще підходять для обігріву приміщень. Довжина колод – до одного метра, адже короткомір зручніше транспортувати, — розповідає заступник директора з питань комерції ДП «Сторожинецьке ЛГ» Олександр Красовський.
Традиційно для однієї господи запасають на зиму близько 5 кубометрів дров. Хто ще не встиг подбати про паливо для господарства, може зробити це і зараз. Візит у контору лісгоспу і заява про придбання – перше, що для цього треба. Далі – оплатити вартість продукції у касі підприємства і з документами вже звертатись у лісництво. У найближчому до замовника лісництві на основі квитанції про оплату і наряду на відпуск відвантажать лісопродукцію.
— Якщо на складі лежать дрова, надворі тримається сприятлива, суха погода і є транспорт, виписану продукцію можна відвезти до будинку у найкоротші терміни. Ми намагаємось виконувати замовлення вчасно, за мірою надходжень, — додає Олександр Красовський.
Дрова видаються з верхнього складу, тобто прямо в лісі. Лісгосп продукцію навантажує, однак транспортні послуги не надає. Шукати вантажівку і оплачувати доставку треба окремо.
— Ми поставили перед усіма нашими лісогосподарськими підприємствами завдання вчасно та у належному обсязі забезпечувати потреби населення у дровах паливних. У першу чергу тверде паливо отримали пільговики (зокрема, і учасники АТО) та об’єкти соцсфери, — підкреслив перший заступник начальника Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Череватий.

0 коментарів

Автор публікації заборонив додавати коментарі