Лісгоспи Чернівецької області модернізовують власне виробництво

На фото — сушильна камера для пиломатеріалів.

Державні лісогосподарські підприємства Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства суттєво модернізували власну переробну базу. Такі інвестиції, сподіваються, окупляться і приноситимуть стабільний дохід. У цілому, за три чверті року лісгоспи вклали в оновлення матеріально-технічної бази 21 мільйон гривень, що у півтора рази більше, ніж минулоріч.
— Наше підприємство відремонтувало лісопильно-деревообробне обладнання, змонтувало сушильну камеру на 100 кубометрів та збудувало лінію для розпилювання низькосортної деревини, — каже головний інженер ДП «Берегометське ЛМГ» Зіновій Джурик.
Деревообробний цех відремонтувало і ДП «Путильське ЛГ».
— Окрім цього, ми придбали заточний станок, поставили сушильну камеру на 40 кубометрів і готуємо до запуску на 50 кубометрів сировини, — зазначає головний інженер лісгоспу Василь Слижук.
Карпатський держспецлісгосп, що на Путильщині, теж модернізував лісопильний цех. У ньому замість старого обладнання поставили дві стрічкопильні рами. Також підприємство придбало дискову вертикально-горизонтальну пилораму. Вже змонтована одна сушарня на 50 кубометрів деревини з теплогенератором до неї. Незабаром придбають ще одне сушильне обладнання для переробки.
У Сторожинецькому лісгоспі розширили виробничі можливості стрічкова пилорама, два торцювальні станки та паровий котел для пропарювання букових пиломатеріалів. Також тут функціонує сушильна камера на 50 кубометрів лісопродукції.
Нарощує обсяги випуску пиломатеріалів і Хотинський лісгосп, який придбав нову пилораму для лісопромислового цеху.
— Ми маємо встигати за вимогами наших замовників. Це стане гарантією вдалих контрактів і прибутковості лісгоспів, — впевнений головний лісничий Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Череватий.
 

0 коментарів

Автор публікації заборонив додавати коментарі